Actueel

Langzaam de goede kant op

Ik ben sinds een half jaar dakloos. Geen werk en geen huis. Dan ga je echt heel diep. Gelukkig heb je in Nederland nachtopvang-voorziening. Daar kon ik terecht. Het meest moeilijke daar is dat ik er geen rust heb en even alleen kan zijn. Omdat te hebben, ga ik vaak in een park zitten. Alleen ik besef wel dat het kouder en winter gaat worden. Iemand van de nachtopvang heeft me met de Bouwerswerkplaats in contact gebracht. Nu werk ik hier overdag. Ik heb ervaring in de bouw. Ik vind het fijn om jongens, die net binnen komen, te helpen en dingen te leren. We spreken niet altijd elkaars taal. Maar je hebt niet veel woorden nodig om elkaar te begrijpen en te respecteren. Binnenkort heb ik een kennismakingsgesprek voor een betaalde baan. De Bouwerswerkplaats zorgt hiervoor. Als de baan doorgaat, kan ik gaan zoeken naar een woning. Dat zal niet meteen lukken vanwege de wachtlijsten, maar het gaat in ieder geval langzaam de goede kant op