OVER DE BOUWERSWERKPLAATS

WIE EN WAAROM

Leermeester en leerling principe

Bij de Bouwerswerkplaats leer jij veelzijdige bouwskills en werknemers vaardigheden. Direct meedoen en nadoen is de eerste stap in het leerproces. Van ervaren leermeesters leer jij elke dag! Na 12 maanden bij de werkplaats kan je doorgroeien naar andere bouwondernemers. Er is een groot tekort aan vakmensen dus jouw toekomst is goed! Wij stomen je klaar tot all round bouwassistent c.q. bouwhulp. Je hebt geen ervaring of diploma’s nodig… Wel inzet en motivatie!


WAT 

Renovaties in woningen en werkpanden

Je gaat in de bouw aan de slag en je leert verschillende dingen, zoals sloop-, schilder-, timmer-, loodgieter- en elektrawerk. De werkdag begint om 8.30 uur met het doornemen van je dag. Daarna ga je aan het werk met je klus, en als die af is vraag je aan je leermeester een nieuwe. Je verdient zo’n 1600 euro netto in de maand. Elke drie maanden krijg je een evaluatie. Als je na 11 maanden een goede eindevaluatie hebt gehad, kan je doorgroeien naar externe opdrachtgever. Je kan tijdens het jaarcontract ook deelcertificaten voor het MBO behalen en je VCA.


HOE

Leermeester en leerling

Je hebt niet perse ervaring nodig en je begint met maximaal 4 weken proeftijd. In die tijd kan je laten zien wat je kan en hoe je jezelf ontwikkelt. Daarna kan je een fulltime jaarcontract krijgen als je je goed inzet en gemotiveerd blijft. Van je leermeester krijg je 1 op 1 begeleiding. Je werkt mee met de leermeesters. Je bent in eerste instantie de assistent en doet vooral veel na. Als dat goed gaat mag je zelf dingen gaan doen en uiteindelijk leer jij de dingen aan de nieuwe instromers. Na een jaar stroom je uit naar andere werkgever of je blijft nog 6 maanden bij Bouwerswerkplaats.  

LEERMEESTERS EN PROFESSIONALS 


Bij de Bouwerswerkplaats werken 4 leermeester met elk een eigen specialiteit. De een heeft een specialisatie op het gebied van timmeren, de andere op gebied van loodgieters werk, de derde op gebied van architectuur en meubels maken en de vierde professional is een allround stucadoor en tegelzetter.


Elke professional begeleidt twee a drie leerlingen. Zij vormen de hele dag een team. De leerlingen geven de timmerman gereedschap en materialen aan. Hij doet de activiteit hiermee een aantal keren voor en daarna gaan de leerlingen het doen en kijkt de leermeester mee. Op deze manier is er 1 op 1 uitleg en worden de leerlingen op een prettige en veilige manier vertrouwd gemaakt met het werk. 


Er zijn leerlingen die starten met al wat ervaring en ook gereedschap en materialenkennis. Daar wordt op door gewerkt en daar worden ook de opdrachten op afgestemd. Iemand die start zonder kennis of ervaring krijgt klussen om eerst het bouwproces en de logistiek op de bouw te gan begrijpen.

CERTIFICATEN 


Het is mogelijk om SBB certificaten te behalen. De Bouwerswerkplaats is een erkend leerwerkbedrijf en heeft de erkenning voor de opleidingen: 


• Servicemedewerker gebouwen en 

• Allround vakkracht onderhouds- en klussenbedrijf


Met deze erkenning wordt het mogelijk om kandidaten met een grote afstand tot de arbeidsmarkt praktijkverklaring in de desbetreffende opleidingen te behalen. Het afgeven van de certificaten gaat in samenspraak met SBB en het Techniek College Rotterdam.

STICHTING WIJ ZIJN ROTTERDAM


De Bouwerswerkplaats is een van de werkplaatsen van Stichting Wij zijn Rotterdam. Stichting Wij Zijn Rotterdam wil Rotterdam versterken door werkgelegenheid te creëren in wijken die extra ondersteuning kunnen gebruiken. Wij zien werk als motor voor verandering in een wijk. Werk wordt gecreëerd op onze werkplaatsen. De werkplaatsen zijn laagdrempelig, ambachtelijk en duurzaam.

 

Sociaal maatschappelijk ondernemen gaat bij de werkplaatsen hand in hand met een gezonde bedrijfsvoering. Er worden dan ook alleen producten gemaakt waar behoefte aan is en die winstgevend worden verkocht.


Van kwetsbare in de samenleving naar actieve deelnemer aan de maatschappij. Een opleiding, werkervaringsplek en financiële onafhankelijkheid voor werkzoekende inwoners van Rotterdam is ons streven. Dit doen wij met een sociaal maatschappelijke ondernemersmentaliteit en op een innovatieve manier. Mensen lopen twee weken stage bij de Bouwerswerkplaats en als dit gemotiveerd, met veel inzet en alle dagen op tijd was dan volgt een jaarcontract voor maximaal 36 uur per week.


Bezoek de site van stiching Wij Zijn Rotterdam.